Photo Challenge 2017

Dodano: 9 października 2017

Z opisu organizatorów_rek: PhotoChallenge 2017 to akademicki konkurs, który ma na celu promowanie debaty i refleksji na tematy istotne dla społeczeństwa. Stymulowanie zaangażowania uczniów w projektach wykorzystujacych fotografię jako główna formę ekspresji społeczenej, politycznej i kulturowej. Tegorocznym tematem jest Girl Power

Codziennie miliony kobiet na świecie dążą do wzmocnienia swojej pozycji, by mieć równe prawa. Nasze wyzwanie ma pokazać te walkę przy pomocy fotografii. Jest skierowane do studentów i studentek z Polski i innych krajów. Nadesłane prace konkursowe zostaną ocenione przez komisję, która weźmie pod uwagę kryteria takie jak: oryginalność, kreatywnośći realizację tematu.

Za zwycięskie zdjecie jest nagroda w wysokości 5 400 Euro. Zwyciezca_żczyni otrzyma 2 700 Euro, a kolejne 2 700 będzie rzekazane na rzecz wybranej przez niego/nią organizacji pozarządowej.

Zgłoszenia trwaja do 30 listopada 2017 r. wyłącznie na oficjalnej www konkursu: www.jakandjil.pl/photochallenge2017.

Informacje na temat zasad, terminów i nagród PhotoChallenge 2017 – w regulaminie konkursu.