Pełnomocniczka Kongresu Kobiet / Elbląg 2017

Jadwiga Król
JADWIGA KRÓL - jako radna sejmiku Warmińsko-Mazurskiego ocecnej kadencji wspiera organizacje pozarządowe, pomaga w nawiązaniu współpracy z organizacjami pozarządowymi w Obwodzie Kaliningradzkim i na Ukrainie. Inicjatorka powstania ośrodków wsparcia dla osób uzależnionych od narkomanii i alkoholu.

Pełnomocniczka wojewody d/s Równego Statusu Kobiet i Mężczyzn, inicjatorka konferencji w 9 miastach województwa: „Stop przemocy wobec kobiet”

Członkini Rady Programowej Kongresu Kobiet; laureatka nagrody regionów IV Kongresu Kobiet. Organizatorka akcji zbierania podpisów pod projektem ustawy o parytetach na listach wyborczych. Pomysłodawczyni wielu konferencji regionalnych, m.in. „Kobiety dla Polski – Polska dla Kobiet”, „Czas na kobiety w polityce”, „Kobieta aktywna, kobieta silna…”. Inicjatorka festynu integracyjnego dla dzieci „Zobacz uśmiech”. Organizatorka zorganizowanych wyjazdów na Kongresy Kobiet do Warszawy.

Wiceprezeska Stowarzyszenia „Serce za Uśmiech” działającego na rzecz m.in. osób niepełnosprawnych, ochrony i promocji zdrowia, edukacji zdrowotnej. Członkini Społecznej Rady Nadzorczej Ośrodka Rehabilitacyjno-Terapeutycznego dla Dzieci i Młodzieży w Elblągu.

Kontakt:
jkrol@kongreskobiet.pl